Mnoho z nás řeší, co jíst, aby nám to nezpůsobovalo zažívací a i jiné problémy. Řeší to i spousta mých klientů. Měli bychom řešit, co jíme, ale nemělo by se to stát hlavním tématem našich životů.
U lidí, kterým život ztrpčuje přecitlivělost na potraviny projevující se jako alergie, intolerance, autoimunitní reakce, toxická, histaminová a jiná reakce, syndrom dráždivého trakčníku, nervové poškození a další poruchy, je jídlo častým hlavním tématem. Omezuje jim a komplikuje život.
Řada těchto problémů a nemusí to být jen problém zažívací, je způsobena toxiny v organismu. Dochází k nadměrné propustnosti střeva, tím k proudění toxiů a nastrávených zbytků do organismu, na to pak nutně reaguje nervový i imunitní systém. Projevů přecitlivělosti je celá řada a dalouze o tom s klienty vždy diskutujeme.
Potravinová přecitlivělost je jednou z funkcí, kterou umí měřit Sensitiv Imago 530, se kterým pracujeme a je to naše hlavní analýza. Sensitiv má ve svém softweru 80 druhů potravin, co nemá si můžete fyzicky donést a my danou potravinu vytestujeme.
Z praxe vidím, jak jsou klienti ze svých „seznamů“ potravin „nešťastni“ a mají problém se zásahem do své stravy. Nicméně, chceme li být zdraví, pak je to nezbytné, protože i potravina může být jedem. Opominu-li emoce, které nám také velmi silně ovlivňují život, pak potraviny musíme řešit především a hlavně tělo detoxikovat od toxinů.
Častou potravinou, která nám vadí bývá lepek a laktóza. Máme li intoleranci v genu, pak se nám může podařit ji velmi silně potlačit, vyoučit jen zcela vyjímečně. Má tedy smysl na tom pracovat.
I když je na toto téma na internetu spousta informací, rozhodli jsme se uspořádat pro naše klienty workshop právě na toto téma. Pokud jste u nás ještě nebyli, pak jste zváni také.
Potravinová intolerance a jak jíst bez lepku a laktózy?
Kdy? 29.11.2017, 16,30 hod
Kde? U nás v Centru, Přemyslovců 76, Ostrava- Mar.hory
Vstupné? Jen váš čas.