Radmila Odstrčilíková - BLOG

Přecitlivělost na potraviny

Mnoho z nás řeší, co jíst, aby nám to nezpůsobovalo zažívací a i jiné problémy. Řeší to i spousta mých klientů. Měli bychom řešit, co jíme, ale nemělo by se to stát hlavním tématem našich životů. U lidí, kterým život ztrpčuje přecitlivělost na potraviny projevující se jako alergie, intolerance, autoimunitní reakce, toxická, histaminová a jiná reakce, syndrom dráždivého trakčníku, nervové...

Co mi pomohlo?

Tímto krátkým článkem bych vám chtěla doporučit jeden velmi zajímavý produkt, který mi v mých nejen těžkých chvílích hodně pomohl. Třeba by mohl být dobrým tipem pro někoho vašeho blízkého už na vánoce, anebo pro vás samotné jako pomocník na „Cestě k sobě“. Navíc prodávající firma nabízí už teď a jen do dnešní půlnoci slevu (27.10.), takže, máte-li na něj chuť, určitě...

Osobní zpověď a poděkování

Milí přátelé zdraví, krásy, duše a lásky….. Má dlouhá pauza „nepsaní“ má svou omluvu. Řešila jsem velmi dlouho smutné rodinné události. Hold i smrt patří k životu a nám nezbývá, než se s tím srovnat. Tvrdě jsem pracovala na tom, abych se z toho dostala bez antidepresiv, které jsou proti mému terapeutickému přesvědčení. Rozhodně to ale není ostuda je brát, pokud je...

Devět léčivých bodů na uchu

Masáž ucha: Bolesti i stresu se zbavíte rychle a snadno. Na akupresuře ucha je nejlepší to, že si můžete pomoci rychle vždy a všude. Je to velmi snadné, zkuste to třeba teď! Jemný tlak rukama a špičkami prstů uvolňuje blokády a působí spolehlivě proti mnohým zdravotním potížím. Je to tak jednoduché! Jemně si masírujete uši a zakrátko cítíte, jako napětí a bolest ustupují....

Zamyšlení k novému roku

Krásný nový rok 2017   Úvodem bych vás za celé centrum, poradnu chtěla pozdravit poprvé v novém roce. Děkuji za vaši přízeň, za vaše báječné komentáře a také za to, že jste……. „Přeji všem, aby pro vás byl přesně takový, jaký ho chcete mít“.  Obvykle si na začátku roku dáváme předsevzetí. Já osobně to v zásadě nedělám. Pouze si zhodnocuji rok bývalý, tedy 2016,...

Co posilovat v prosinci? Tlusté střevo.

Prosinec je pro všechny z nás obdobím předvánoční atmosféry, kdy jsme čím dál více napojení na svoje nitro. Konec roku je takovým zvláštním až spirituálním časem, zhodnocujeme celý uplynulý rok a těšíme se, co nám ten nastávající přinese. Podle čínské medicíny je v prosinci nejvíce ohroženo tlusté střevo, které je stejně jako plíce elementem kovu. Z fyzického hlediska, je zakončením...

Nezdravé tuky – 3. díl (poslední)

V posledním díle o nezdravých tucích vám přináším přehlednou tabulku s teplotami kouřových bodů jednotlivých tuků. Olej Kvalita Kouřový bod Arašídový Nerafinovaný 160°C Arašídový olej Rafinovaný 232°C Avokádový olej Rafinovaný 271°C Avokádový olej Nerafinovaný, panenský 190-204°C Bavlníkový olej 216°C Ghí (Inické přepuštěné máslo) 252°C Hořčičný olej 254°C Kokosový olej Extra Panenský (Nerafinovaný) 177°C Kokosový olej Rafinovaný 232°C Konopný...

Nezdravé tuky – 2. díl

Oleje a tuky, které mají vysoké procento nasycených mastných kyselin, mají vyšší kouřový bod než oleje/tuky, které řadíme mezi nenasycené. Mastné kyseliny a jejich dělení na nasycené a nenasycené jsou popsány třeba tady a tadyje další pohled na téma. Rafinované oleje mají o třicet i více procent vyšší kouřový bod než oleje nerafinované, lisované za studena. Je dobré vědět, že při zpracování (rafinaci) mohou...

Nezdravé tuky – úvod

Smažit nebo ne na olivovém oleji?  A co extra panenský olivový?  Je nejzdravější, tak na tom je smažení určitě nejlepší, ne? Sádlo je  nezdravé, tak na něm přece smažit nebudu, ne?  Nebo, že by byl nejlepší   slunečnicový, co ho mají v obchodě v průhledné plastové pětilitrové láhvi a má označení „vhodný na fritování“? Časté otázky a ještě víc chyb, bohužel. Jak to tedy je...

Bílý cukr a potraviny, které ho obsahují – 4. díl (poslední)

Snadné řešení slazení Při výběru sladidel je důležité sledovat celkový obsah cukrů, obsah fruktózy i glykemický index. Tyto hodnoty chceme co nejnižší. Prospěšný bude obsah mikroživin – minerálních látek, vlákniny a fytochemikálií. Úplně nejjednodušší však podle mne bude, pokud se nebudete trápit sledováním chemického složení každého jídla, ale budete dodržovat následující doporučení: Pijte především neslazené čaje a obyčejnou...